FinD - Novice - Vlada z nekaterimi sindikati znova za pogajalsko mizo, policisti v zaostrovanje stavke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.11.2018

Vlada z nekaterimi sindikati znova za pogajalsko mizo, policisti v zaostrovanje stavke

Ljubljana, 19. novembra (STA) - Policisti so za danes napovedali zaostritev stavke. Kakšne ukrepe pripravljajo, v policijskih sindikatih vnaprej niso želeli razkriti. Vse bližje je tudi 5. december, ko so napovedane stavke več drugih sindikatov. Z nekaterimi od njih bo vladna stran pogajanja nadaljevala danes, s policisti predvidoma v četrtek.

Policijska sindikata podrobnost o ukrepih, s katerimi bodo zaostrili stavko, vnaprej nista želela razkriti, saj da se glede na izkušnje nasprotna stran nanje pripravi. So pa zagotovili, da bodo javnost pravočasno o tem obvestili in da se kljub stavki varnost državljanov ne bo zmanjšala. V nedeljo pozno zvečer so vendarle sporočili, da bodo zaostrene stavkovne aktivnosti izvedli ob 11. uri na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Vodja vladnih pogajalcev Peter Pogačar je v petek napovedal, da bodo sindikatoma v ponedeljek zjutraj poslali približevalni predlog, v četrtek pa z njima nadaljevali pogajanja. Verjame, da bodo sklenili takšen dogovor, da do zaostritve stavke ne bo prišlo in da se bo hkrati tudi končala stavka policistov.

Čaka pa vladne pogajalce že danes nov krog pogajanja z dvema zdravstvenima sindikatoma ter koordinacijo stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Počivavška. Z obema stavkovnima skupinama so se ločeno sestali že v petek, ko so se pogajanja zavlekla v noč, a dogovora še niso dosegli.

Glede na pojasnila predsednika sindikata zdravstva in socialnega varstva Zvonka Vukadinoviča se je pri njih zaostrilo pri vprašanju razporejanja delovnega časa na praznike in nadomestilu za delo z dementnimi osebami. V Počivavškovi skupini je ostalo odprtih več vprašanj. Počivavšek pa je v petek izrazil pričakovanje, da bo koalicija pogajalski skupini dala tak mandat, ki bi omogočil sklenitev dogovora. Ali je bila v soboto na vrhu koalicije dejansko sprejeta kakšna odločitev, povezana s pogajanji v javnem sektorju, pa ni znano.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar