FinD - Novice - Zaposleni v kulturi se pridružujejo decembrski stavki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.11.2018

Zaposleni v kulturi se pridružujejo decembrski stavki

Ljubljana, 16. novembra (STA) - Stavki Sviza se bodo 5. decembra pridružili tudi zaposleni v kulturi, kulturni zavodi pa se bodo sami odločili, ali bodo na ta dan popolnoma zaprli svoja vrata. Tudi zaposleni v kulturi tako pozivajo k odpravi nesorazmerij med plačami in zahtevajo povečanje razpona možnega kariernega napredovanja, so sporočili iz Sviza.

Po novembrski izredni seji glavnega stavkovnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so namreč napovedali dvodnevno stavko, in sicer 5. in 6. decembra, če se z vlado ne bodo dogovorili o stavkovnih zahtevah. Takrat so tudi sprejeli odločitev o opredeljevanju zaposlenih v kulturi o izvedbi splošne stavke na področju kulture.

Opredeljevanje članic Sviza in zaposlenih v kulturi je potekalo med 8. in 14. novembrom, za izvedbo stavke tudi v kulturi pa se je izrekla večina.

Kulturni zavodi se bodo tako samostojno odločili, ali bodo na ta dan popolnoma zaprli vrata obiskovalcem ali bodo načrtovane dogodke vseeno izvedli in v kakšni obliki. Protestnega shoda pred sedežem vlade se bodo na stavkovni dan udeležili tudi zaposleni v kulturi, so še sporočili iz Sviza.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar