FinD - Novice - Arso bo začasno vodil Gregor Sluga
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.11.2018

Arso bo začasno vodil Gregor Sluga

Ljubljana, 15. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji imenovala Gregorja Slugo za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Agencije RS za okolje (Arso). Sluga bo Arso vodil do imenovanja generalnega direktorja, največ pa šest mesecev. Vlada je izdala tudi odločbo, s katero je s položaja generalnega direktorja Arsa razrešila Joška Kneza.

Minister za okolje in prostor Jure Leben je konec oktobra odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki ju je agencija vodila v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Knez je zato v ponedeljek podal svoj odstop, vlada pa je danes izdala odločbo, s katero ga je razrešila s položaja. Knez je bil sicer na čelo Arsa imenovan 7. februarja letos, mandat pa bi se mu iztekel 28. februarja 2023, so iz vladnega urada za komuniciranje sporočili po seji vlade.

Vlada je na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa hkrati imenovala Slugo, ki od leta 2013 opravlja naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Knez bo Arso vodil do imenovanja generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je do 15. maja 2019.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar