FinD - Novice - Pred sobotnim vrhom koalicije vladni pogajalci znova na pogajanja s sindikati
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.11.2018

Pred sobotnim vrhom koalicije vladni pogajalci znova na pogajanja s sindikati

Ljubljana, 16. novembra (STA) - Vladni pogajalci se bodo danes, dan pred vrhom koalicije, znova sestali s stavkovnimi skupinami sindikatov, tokrat skupaj z zdravstvenima sindikatoma in Svizom, ločeno pa s skupino pod vodstvom Jakoba Počivavška. Na sindikalni strani pričakujejo, da bo vlada prišla z odgovori na ključne zahteve, sicer se stavkam ne bo mogoče izogniti.

Vlada naj bi se sicer v četrtek seznanila s potekom pogajanj o stavkovni zahtevah sindikatov javnega sektorja. Popoldne pa naj bi se sestala tudi njena pogajalska skupina, a podrobnosti za zdaj javnosti niso znane. Tako tudi ni jasno, ali so vladni pogajalci pridobili kakšen dodaten mandat, da bi se lahko danes še približali sindikatom. Do katere točke jim je uspelo priti, pa nameravajo v soboto predstaviti tudi na vrhu koalicije.

V sredo se je sicer omenjala možnost, da bi se lahko danes pogajanja nadaljevala za skupno mizo z vsemi stavkovnimi skupinami.

Stavkovne skupine imajo sicer različne zahteve, so pa enotne v želji, da bi izplačilo izpogajanih dvigov premaknili na zgodnejše datume. V tem delu bodo tako v konfederaciji sindikatov javnega sektorja, v kateri sta med drugim tudi šolski sindikat Sviz in zdravstvena sindikata, nastopili enotno, je po četrtkovem sestanku napovedal njen vodja Branimir Štrukelj.

Če ostali sindikati zaenkrat še vztrajajo za pogajalsko mizo, pa sta policijska sindikata z vladnimi predlogi na pogajanjih tako nezadovoljna, da sta napovedala zaostrovanje stavke, ki že poteka. Več o tem zaostrovanju pa bodo pojasnili danes na novinarski konferenci.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar