FinD - Novice - Evropske borze optimistično
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.11.2018

Evropske borze optimistično

Frankfurt/Pariz/London, 15. novembra (STA) - Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so današnje trgovanje začeli pozitivno. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je optimizem na borze prinesla potrditev dogovora ob brexitu v britanskem parlamentu.

Londonski indeks FTSE 100 je v prvi uri trgovanja pridobil 0,57 odstotka.

V območju z evrom je indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 zrasel za 0,57 odstotka. Frankfurtski DAX se je zvišal za 0,61 odstotka, pariški CAC 40 pa za 0,55 odstotka.

Analitik Thomas Altmann iz podjetja QC Partners je sicer posvaril predvsem pred prevelikim optimizmom. Po njegovih besedah verjetnost neurejenega izstopa Velike Britanije še ni popolnoma izključena.

Britanska vlada je v torek sporočila, da so z EU uskladili osnutek dogovora o britanskem izstopu iz EU, ki ga je že potrdil tudi britanski parlament. Nacionalne ratifikacije v vseh članicah unije niso potrebne.

Tečaj evra se je glede na dolar nekoliko okrepil. Na borzi v Frankfurtu je bilo treba okoli 10. ure za en evro odšteti 1,131 dolarja, kar je 0,31 odstotka več kot ob koncu sredinega trgovanja.

Azijske borze so se prav tako večinoma obarvale v zeleno. Šanghajski indeks SSE Composite je pridobil 1,36 odstotka, hongkonški Hang Seng 1,75 odstotka, seulski Kospi 0,97 odstotka, singapurski STI pa 0,30 odstotka. Znižal se je le tokijski Nikkei 225, ki je izgubil 0,20 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar