FinD - Novice - Vladni pogajalci skoraj 11 ur sedeli s sindikati javnega sektorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.11.2018

Vladni pogajalci skoraj 11 ur sedeli s sindikati javnega sektorja

Ljubljana, 13. novembra (STA) - Vlada in sindikati javnega sektorja so tudi danes nadaljevali ločena pogajanja o stavkovnih zahtevah. Kot zadnji danes so z vladnimi pogajalci dobre štiri ure sedeli predstavniki skupine sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška, a po koncu izjav niso dajali.

Vladni pogajalci so se sicer pred tem ločeno sestali tudi s predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter s Sindikatom zdravstva in socialnega varstva Slovenije in Sindikatom delavcev v zdravstveni negi Slovenije.

V izjavah o vsebini dosedanjih pogajanj so na obeh straneh zadržani. So pa danes za pogajalsko mizo sedeli dlje kot ob prejšnjih srečanjih. Vlada je sindikatom v nekaterih točkah prišla naproti, a težava naj bi bila tudi v razlikah med posameznimi stavkovnimi skupinami. Če bi namreč vladna stran prisluhnila zahtevam nekaterih stavkovnih skupin po dvigih plač na posameznih delovnih mestih, je to lahko težava pri drugih, ki zase zahtevajo enako.

Omenjena delovna mesta bi namreč odstopila od enotnega predloga, da bi zaposlenim do 26. plačnega razreda dvignili plače za en plačni razred, večini zaposlenih nad 26. plačnim razredom za dva plačna razreda, za tri pa tistim z magisterijem znanosti, doktoratom in specializacijo.

Naj bi pa vladna stran danes nekoliko zbližala stališča z zdravstvenima sindikatoma ter še nekoliko popustila pri dodatkih. Pogajanja s tema sindikatoma bodo vladni predstavniki nadaljevali v sredo, ko se sicer sestanejo še s policijskima sindikatoma.

S Počivavškovimi sindikati pa bodo predvidoma pogajanja nadaljevali v petek, a naj bi bilo to odvisno tudi o četrtkove seje vlade in tega, kaj bodo odločili ministri. Več o tem, kaj konkretno bodo imeli na mizi, pa niso razkrili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar