FinD - Novice - Vodafone v prvem polletju z milijardno izgubo zaradi amortizacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.11.2018

Vodafone v prvem polletju z milijardno izgubo zaradi amortizacij

London, 13. novembra (STA) - Britanski telekomunikacijski operater Vodafone je prvo polletje poslovnega leta do septembra zaradi dragih amortizacij zaključil z izgubo v višini 7,8 milijarde evrov, poročajo tuje agencije.

Koncern je pristal v rdečih številkah zaradi 3,5-milijardne amortizacije podjetij v Španiji in Romuniji ter združitve njegovega indijskega podjetja s tamkajšnjim tekmecem, ki je stala prav toliko. Indijska podružnica Vodafona se je namreč avgusta združila s podjetjem Idea cellular in postala vodilni mobilni ponudnik z več kot 400 milijoni naročnikov.

Leto prej je Vodafone še poročal o 1,2-milijardnem dobičku. Prihodek od prodaje se je medtem znižal za 5,5 odstotka na 21,8 milijarde evrov.

Novi prvi mož Vodafona Nick Read je ob predstavitvi rezultatov napovedal znižanje stroškov za 1,2 milijarde evrov. "Pričakujemo, da bomo lahko zaradi hitre uvedbe digitalnih tehnologij znižali stroške iz poslovanja na evropskih trgih ... za vsaj 1,2 milijarde evrov do leta 2021 v primerjavi z 2018," je dejal Read, vendar ni pojasnil, na kakšen način bodo nižali stroške.

Podjetje sicer že tretje leto zapored znižuje stroške poslovanja, najnovejša napoved za celo leto pa je po besedah analitikov nekoliko bolj optimistična.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar