FinD - Novice - EBRD se vrača v lastništvo NLB
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.11.2018

EBRD se vrača v lastništvo NLB

London, 13. novembra (STA) - Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) se vrača v lastništvo največje banke v Sloveniji, so potrdili v tej mednarodni finančni ustanovi. V privatizaciji NLB leta 2002 je postala petodstotna lastnica, tokrat je kupila 6,25-odstotni delež. S tem je postala drugi največji institucionalni vlagatelj v NLB, so danes sporočili iz EBRD.

"To je velik in dobrodošel trenutek v razvoju NLB in slovenskega bančnega sektorja," je novico pospremila Lucyna Stanczak-Wuczynska, direktorica EBRD, pristojna za finančne institucije in banke v EU. Korak, ki ga je z uspešno izvedbo IPO naredila banka k zasebnemu lastništvu, kaže na njeno uspešno prestrukturiranje in okrevanje. To bo krepilo njeno poslovanje in rast, kar bo prineslo koristi njenim strankam, je dodala.

Kot so orisali v EBRD, je NLB največja slovenska banka, ki v Sloveniji pokriva približno 23 odstotkov bančnih sredstev. NLB ponuja univerzalne bančne storitve in je prek svojih podružnic navzoča v petih državah jugovzhodne Evrope. Skupina NLB ima 349 podružnic, približno 6000 zaposlenih in 1,8 milijona komitentov.

EBRD je svoj prvi projekt v Sloveniji podpisala leta 1991 in je do sedaj v 82 projektov v Sloveniji vložila skoraj eno milijardo evrov, so spomnili. Dejavnosti banke pokrivajo vsa področja gospodarstva, poudarek je na infrastrukturi, podjetjih, finančnih institucijah in energetskem sektorju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar