FinD - Novice - Evropske borze na začetku z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.11.2018

Evropske borze na začetku z rastjo

London, 13. novembra (STA) - Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je danes začelo optimistično. Po poročanju tiskovnih agencija so vse oči uprte na močno zadolženo Italijo in njeno populistično vlado, ki napoveduje, da ne bo upoštevala zahtev Evropske komisije za zmanjšanje proračunskega primanjkljaja.

Indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 se je do okoli 10. ure zvišal za 0,78 odstotka in se giblje okoli 3219 točk.

V Frankfurtu je indeks DAX doslej pridobil 0,86 odstotka vrednosti, v Parizu pa je indeks CAC 40 zrasel za 0,89 odstotka. Zunaj območja evra se je v Londonu indeks FTSE 100 doslej zvišal za 0,69 odstotka, saj so vlagatelji v pričakovanju dogovora o brexitu.

Tečaj evra si je v današnjem trgovanju rahlo opomogel. Zjutraj je bilo treba na borzi v Frankfurtu za en evro odšteti 1,123 dolarja. Evropska centralna banka je v ponedeljek popoldne določila referenčni tečaj evra pri 1,1265 dolarja.

Medtem ko v pogovorih o brexitu ni napredka, se danes izteče rok za odgovor Italije na pripombe Evropske komisije na njen proračun. Komisija pričakuje nov načrt, ki bo v skladu z evropskimi pravili.

Na pomembnejših borzah v Aziji so se tečaji danes gibali neenotno. Borza v Tokiu je zabeležila 2,06-odstotni padec indeksa Nikkei. V Hongkongu se je indeks Hang Seng zvišal za 0,62 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite za 0,93 odstotka. V Avstraliji se je osrednji indeks znižal za 1,74 odstotka, v Južni Koreji pa za 0,44 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar