FinD - Novice - Kofola v devetih mesecih z višjimi prihodki in dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.11.2018

Kofola v devetih mesecih z višjimi prihodki in dobičkom

Praga, 12. novembra (STA) - Češka skupina Kofola, pod okrilje katere med drugim sodi tudi Radenska, je v prvih devetih mesecih leta ustvarila 214,23 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 2,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je Kofola na letni ravni povečala za 39 odstotkov na 16,57 milijona evrov, so danes sporočili iz družbe.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je na letni ravni v treh četrtletjih narasel za 18,2 odstotka na 32,62 milijona evrov. Avgusta je prodaja prvič v zgodovini presegla mejno vrednost milijarde čeških kron.

"Letos mineva 25 let, odkar smo v Krnovu proizvedli prvo pijačo, in ko pogledamo nazaj, je skoraj neverjetno, kaj vse smo dosegli v četrt stoletja," je ob tem ocenil direktor skupine Kofola Jannis Samaras.

Na češkem trgu je skupina v primerjavi z lanskim letom povečala prodajo za 10,1 odstotka, Čehi pa so tradicionalno v največji meri kupovali blagovne znamke Kofola, Rauch in Vinea. Na slovaškem trgu se je prodaja povečala za tri odstotke, na kar je znatno vplivala dobra prodaja znamke Rajec.

Prodaja najhitreje rastoče blagovne znamke v portfelju Kofola, blagovne znamke UGO, se je kot rezultat dobrega poslovanja povečala za 15,6 odstotka. V jadranski regiji je skupina še vedno zelo uspešna in beleži rast prodaje za 5,2 odstotka v primerjavi z lanskim letom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar