FinD - Novice - Leben obiskal Belco in z županom podpisal pogodbo za nujno pomoč občini
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.11.2018

Leben obiskal Belco in z županom podpisal pogodbo za nujno pomoč občini

Mojstrana, 10. novembra (STA) - Minister za okolje in prostor Jure Leben je danes obiskal vas Belce v Občini Kranjska Gora, ki jo je hudo prizadela nedavna ujma. Kot je minister zapisal na Twitterju, so intervencijski ukrepi v teku, s kranjskogorskim županom Janezom Hrovatom pa sta podpisala pogodbo za prvih 75.000 evrov pomoči občini, ki jih je zagotovilo ministrstvo.

Obiska Belce se je skupaj z ministrom Lebnom udeležil tudi poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan. Ob podpisu pogodbe je Leben poudaril, da ocenjuje, da so hitra dejanja v teh okoliščinah bistvena.

Neurje, ki je 30. oktobra zajelo del Slovenije, je veliko škode povzročilo na Gorenjskem. V kranjskogorski občini se je zaradi obilnih padavin v vasi Belca sprožil plaz, ki je zasul žago in malo hidroelektrarno, zato so morali evakuirati 36 prebivalcev. S sanacijo so lahko začeli že dan kasneje, ko so se lotili čiščenja in poglabljanja struge potoka Belca. Župan pa je že takrat ocenil, da je škoda na žagi in elektrarni milijonska. "V okolici žage je precej strojev ostalo pod peskom," je pojasnil.

Hiše v spodnjem delu Belce pa so bile zaradi hitre reakcije rešene. Lokalni gradbeniki so namreč s svojimi stroji pomagali navoziti skale za varovalni nasip in tako preusmerili vodni tok.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar