FinD - Novice - Družba Max-Rent namerava prevzeti Celjski sejem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.11.2018

Družba Max-Rent namerava prevzeti Celjski sejem

Ljubljana, 09. novembra (STA) - Celjski Max-Rent je danes objavil namero za prevzem družbe Celjski sejem. V njej ima 15,3-odstotni delež, prevzemno ponudbo za preostale delnice pa bo objavil najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh, izhaja iz prevzemne namere, objavljene v Delu.

Kapital Celjskega sejma je razdeljen na 614.019 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic. Delnice sicer ne kotirajo na borzi.

Max-Rent, ki ga vodi Boštjan Marovt, je s 15,3-odstotnim lastniškim deležem drugi največji lastnik Celjskega sejma. Največja je s 24,9-odstotnim deležem Mestna občina Celje. Mali delničarji imajo v lasti 14,92 odstotka delnic, 10,29 odstotka jih je v lasti podjetja Celuks, še 10,16 odstotka pa jih ima v lasti Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Družba ima 8,82 odstotka lastnih delnic, 8,78 odstotka jih je v lasti družbe Utilis, predsednik upravnega odbora Celjskega sejma Franc Pangerl pa je lastnik 6,79-odstotnega deleža družbe.

Družba Max-Rent je o prevzemni nameri že obvestila agencijo za trg vrednostnih papirjev, javno agencijo za varstvo konkurence, upravo Celjskega sejma ter predstavnike delavcev obeh družb.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar