FinD - Novice - Delovo podjetniško zvezdo prejelo škofjeloško podjetje Polycom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.11.2018

Delovo podjetniško zvezdo prejelo škofjeloško podjetje Polycom

Ljubljana, 08. novembra (STA) - Delovo podjetniško zvezdo je prejelo škofjeloško podjetje Polycom v lasti bratov Iztoka in Igorja Stanonika. Komisijo je podjetje prepričalo z rastjo poslovanja na zahtevnem avtomobilskem trgu, digitalizacijo, izobraževanjem kadrov in potencialom uspešnega nadaljnjega poslovanja, poroča Delo.

Strokovna komisija je Polycom izbrala med desetimi nominiranimi malimi in srednjimi hitrorastočimi družbami. Polycom razvije izdelek, orodje in proizvaja polimerne izdelke. Komisija je zapisala, da jim uspeva imeti vrhunske kompetence in odlično organizacijo poslovanja.

Predsednik uprave Polycoma Iztok Stanonik je poudaril, da imajo nagrade čedalje večji pomen in jim pomagajo pri iskanju kadra. "Hkrati opažamo, da tudi zaradi tega in večje prepoznavnosti dobivamo v podjetje več prošenj za različna delovna mesta, tudi za takšna, za katera smo včasih menili, da kadrov ni mogoče dobiti," je dodal.

Po podatkih Dela je Polycom čiste prihodke od prodaje v zadnjih petih letih povečal za 75 odstotkov, na lanskih 31,2 milijona evrov. Pri tem je ustvaril skoraj dva milijona evrov čistega dobička. Po Stanonikovih besedah se usmerjajo na zahtevne trge, kot so Evropska unija, Severna in Srednja Amerika ter Azija. Za letos načrtujejo, da bodo izvozili kar 90 odstotkov izdelkov.

Opažajo pa pešanje gospodarstva v Evropi. Stanonik je opozoril, da si pred pešanjem "ne smemo zatiskati oči". V podjetju pešanje opažajo od sredine avgusta, vendar so v zadnjih mesecih pridobili nekaj naročil. "Avgusta je bila prodaja bistveno nižja od pričakovane," je pojasnil in dodal, da od julija do začetka novembra niso dobivali novih projektov.

Nagrado bralcev pa je prejelo podjetje Vasco iz Šenčurja, ki malim in srednjim podjetjem zagotavlja poslovno programsko opremo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar