Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2018

Ryanair in kabinsko osebje v Italiji z dogovorom o kolektivni pogodbi

Milano, 08. novembra (STA) - Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair v Italiji je z delodajalcem sklenilo kolektivno pogodbo. Za dogovor je glasovalo 88 odstotkov članov osebja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Glas je oddalo 84 odstotkov upravičencev, so dodali sindikati.

Kolektivna pogodba lahko s tem stopi v veljavo. Dogovor, ki upošteva italijansko zakonodajo, bo veljal do konca leta 2021, stevardese in stevardi pa si lahko z njim obetajo višje plače.

Popoldne je odjeknila novica, da je Ryanair dogovor dosegel tudi z nemškim sindikatom Verdi, ki zastopa njegovo kabinsko osebje v tej državi. Vendar morajo dogovor, ki naj bi prinesel zvišanje plač in druge ugodnosti, potrditi še člani sindikata.

Septembra je Evropska komisija pozvala Ryanair, naj spoštuje zakonodajo držav, v katerih deluje. Ryanair je namreč za vse svoje zaposlene dolgo uporabljal irsko zakonodajo in je zavračal dialog s sindikati. V zadnjih mesecih je, tudi po valu stavk, sklenil kolektivne pogodbe s sindikati v več državah.

Ryanair je največji nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi. Njegovi boeingi 737 povezujejo več kot 215 letališč v 37 državah, deluje iz 86 baz v Evropi in Severni Afriki. Po lastnih navedbah zaposluje okoli 14.500 oseb, v poslovnem letu 2017/18 pa je vknjižil 7,15 milijarde evrov prihodkov in 1,45 milijarde evrov dobička.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar