FinD - Novice - Nemčija septembra z manjšim trgovinskim presežkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2018

Nemčija septembra z manjšim trgovinskim presežkom

Berlin, 08. novembra (STA) - Nemški trgovinski presežek, prilagojen za vpliv sezone, se je septembra na mesečni ravni zmanjšal za 600 milijonov evrov na 17,6 milijarde evrov, podatke nemškega statističnega urada povzema francoska tiskovna agencija AFP. Analitiki razlog pripisujejo globalnim napetostim na trgovinskem področju.

Po navedbah glavnega ekonomista pri nemški banki ING Carstena Brzeskega številke kažejo na najslabši rezultat nemškega gospodarstva v tretjem četrtletju po začetku leta 2015.

Obseg nemškega izvoza se je septembra na mesečni ravni skrčil za 0,8 odstotka, uvoza pa za 0,4 odstotka. Kot ocenjuje Brzeski, je glavni razlog nekoliko upočasnjena svetovna trgovina zaradi carin, ki jih je uvedla administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Na številke so vplivala tudi nova pravila glede meritev izpustov iz avtomobilov, ki so v veljavi od začetka septembra in so občutno zavrla prodajo avtomobilov. Pred septembrom je prodaja po drugi strani močno zrasla, saj so želeli proizvajalci na trg spraviti čim več vozil, za katera nova pravila še niso veljala.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar