FinD - Novice - V Arosi Mobilii začasno prekinili stavko
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2018

V Arosi Mobilii začasno prekinili stavko

Limbuš, 08. novembra (STA) - Okoli sto zaposlenih v limbuški družbi Arosa Mobilia, ki s ukvarja s proizvodnjo kuhinj, je v sredo vsaj začasno prekinilo stavko in danes nadaljuje z dokončanjem proizvodnje in odpremo že končanih izdelkov, je za STA povedala vodja sindikata Irina Trebičnik. Kot je pojasnila, so se tako odločili na zboru delavcev po doseženem kompromisu z upravo.

Trebičnikova je dejala, da so se z direktorjem Mirkom Pombergom dogovorili, da dokončajo nekatere že sklenjene posle, vsi prilivi na račun podjetja pa naj bi bili namenjeni za poplačilo regresa in vsaj delno tudi že nekaj mesecev neplačanih prispevkov. V ta namen so imenovali štiričlansko komisijo, ki bo imela nadzor nad prilivi na račun.

S takšnim predlogom se je po njenih besedah strinjala večina zaposlenih, zato so danes vsi že na svojih delovnih mestih. Zelo kmalu bodo videli, ali se bo vodstvo družbe držalo obljube, tudi tiste, da bodo sprožili stečaj takoj, ko bo jasno, da nimajo več česa delati, saj novih naročil ni. Delavci si namreč ne želijo večmesečne agonije in po stečaju pričakujejo vsaj denar iz jamstvenega sklada in nadomestilo za brezposelnost.

Konec prejšnjega tedna so zaposleni sicer dobili v celoti poravnano septembrsko plačo, še vedno pa niso prejeli denarja za letošnji regres, podjetje jim prav tako že nekaj časa ne plačuje prispevkov.

Družba Arosa Mobilia je pred leti prevzela Gorenjev pohištveni program in je že nekaj časa v finančnih težavah. Leta 2016 je podjetje prejelo državno pomoč, očitno pa tudi takrat predloženi program prestrukturiranja ni pomagal. Gorenje kot ključni kupec novih kuhinj pri njih ne naroča več.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar