FinD - Novice - Cene nafte nespremenjene
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2018

Cene nafte nespremenjene

Singapur, 08. novembra (STA) - Cena nafte so v današnjem azijskem trgovanju ostale skoraj nespremenjene. Osrednja tema na trgu je prihajajoče srečanje pomembnih naftnih akterjev. V nedeljo bodo namreč v Abu Dabiju zasedali ministri držav članic Opeca in nekaterih drugih držav, ki z njim sodelujejo pri uravnavanju količine nafte na svetovnih trgih.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent je bilo treba zjutraj odšteti 72,13 ameriškega dolarja, kar je šest centov več kot v sredo. Cena zahodnoteksaške nafte je prav tako neznatno zrasla, in sicer za deset centov na 61,77 dolarja.

Na srečanju v Abu Dabiju bodo po pričakovanjih določili prihodnjo politiko razširjenega Opeca. Po nekaterih poročilih naj bi bilo na srečanju govora tudi o možnosti manjšega črpanja nafte naslednje leto zaradi naraščajočih zalog v industrijskih državah in padajočih cen surove nafte.

Če bi se delegati dejansko dogovorili za manj črpanja, bi bil to že drugi preobrat v zelo kratkem času, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar