FinD - Novice - Fraport v tretjem četrtletju s 16 odstotkov višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2018

Fraport v tretjem četrtletju s 16 odstotkov višjim dobičkom

Frankfurt, 07. novembra (STA) - Nemški upravljalec letališč Fraport, ki prek Fraporta Slovenija upravlja z brniškim letališčem, je v tretjem četrtletju zabeležil 16 odstotkov višji dobiček na letni ravni kljub poletju, ki so ga zaznamovale odpovedi letov in številne zamude. Čisti dobiček je dosegel 210 milijonov evrov.

Bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) se je zvišal za osem odstotkov na 419 milijonov evrov. Rezultati, ki jih je podjetje sporočilo danes, presegajo vsa pričakovanja analitikov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah predsednika uprave Stefana Schulteja podjetje še vedno cilja na EBITDA v višini 1,1 milijarde evrov za tekoče leto. K letnemu rezultatu bo pozitivno prispevala tudi prodaja Fraportovega deleža v letališču v Hanovru, je dodal.

Schulte prav tako pričakuje, da se bo število potnikov na največjem nemškem letališču letos zvišalo za sedem odstotkov na 69 milijonov. Prvi podatki za oktober kažejo na 5.2-odstotno zvišanje števila potnikov na letni ravni, v prvih desetih mesecih pa se je število zvišalo za osem odstotkov, je še povedal Schulte.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar