FinD - Novice - Munich Re v tretjem četrtletju presegla pričakovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2018

Munich Re v tretjem četrtletju presegla pričakovanja

München, 07. novembra (STA) - Pozavarovalnica Munich Re je v tretjem četrtletju presegla pričakovanja analitikov in zabeležila 483 milijonov evrov dobička, medtem ko je v enakem obdobju lani zaradi številnih orkanov v ZDA in dveh potresih v Mehiki poročala o izgubi v višini 1,4 milijarde evrov.

Nemška pozavarovalnica je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes izpostavila, da je bil v tretjem četrtletju dobiček višji kljub visokim izplačilom škode, ki sta jo povzročila tajfun Jebi in orkan Florence (vsak okrog 300 milijonov).

Munich Re tako pričakuje, da se ji bodo uresničili načrti o dobičku v višini 2,1 in 2,5 milijarde evrov za celotno leto. "Dober rezultat v tretjem četrtletju je dobra popotnica za dosego cilja glede dobička za leto 2018 - kljub številnim hudim naravnim katastrofam, ki se nadaljujejo tudi v četrtem četrtletju," je sporočil glavni finančnik Jörg Schneider.

Dobiček hčerinske družbe Ergo iz Düsseldorfa bi lahko letos dosegel 350 milijonov evrov, medtem kot je direktor podjetja doslej napovedoval med 250 in 300 milijoni evrov dobička.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar