FinD - Novice - Disneyju zelena luč Bruslja za prevzem 21st Century Foxa
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2018

Disneyju zelena luč Bruslja za prevzem 21st Century Foxa

Bruselj, 07. novembra (STA) - Evropska komisija je v torek Disneyju prižgala zeleno luč za prevzem večine premoženja 21st Century Foxa, a se bo moral Disney v EU odpovedati programom z dokumentarno in izobraževalno noto, kot so History, H2, Lifetime in Crime & Investigation. Prevzem, ki ga je ameriški regulator konkurence že odobril, je vreden 71,3 milijarde dolarjev.

Disney in Fox sta dva od šestih večjih hollywoodskih filmskih studiov, oba predvajata televizijske programe, kot so Disney, Fox, National Geographic in History. Oba medijska velikana sta aktivna tudi na območju evropskega gospodarskega prostora kot ponudnika avdiovizualnih vsebin in TV programov.

Predlagana transakcija bo združila Disney in del Foxa, vključno s filmskimi in televizijskimi studiji ter kabelsko in mednarodno televizijsko dejavnostjo. Medtem del Foxovega premoženja, Fox News, Fox Business, FS1, FS2 in Big Ten, ni del prevzema.

Evropska komisija je v presoji učinkov prevzema na področju filmske produkcije in distribucije ocenila, da prevzem ne zbuja zaskrbljenosti na področju konkurence, saj bo imela združena entiteta na trgu dovolj pomembne konkurence, kot so Sony, Universal in Warner Bros, piše v odločitvi Bruslja, objavljeni na spletni strani komisije.

Medtem pa utegne prevzem po oceni Bruslja skrčiti konkurenco na področju izdajanja TV programov z izobraževalno ali dokumentarno vsebino v več državah evropskega gospodarskega prostora. Zato se je Disney obvezal, da bo dezinvestiral deleže v vseh tovrstnih programih v državah skupnega evropskega gospodarskega prostora.

Disney se bo tako odpovedal TV programom History, H2, Crime & Investigation, Blaze in Lifetime. Nad temi programi trenutni bdi družbi A+E Television Networks, skupno podjetja Disneyja in Hearsta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar