FinD - Novice - Italijansko gospodarstvo v tretjem četrtletju stagniralo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.10.2018

Italijansko gospodarstvo v tretjem četrtletju stagniralo

Rim, 30. oktobra (STA) - Italijansko gospodarstvo je v tretjem četrtletju v primerjavi z drugim stagniralo. Najnovejši statistični podatki tako še otežujejo delo tamkajšnji vladi, ki vztraja pri spornem proračunu za prihodnje leto. Ta namreč predvideva primanjkljaj v višini 2,4 odstotka BDP. Na letni ravni se je italijanski BDP v tretjem četrtletju okrepil za 0,8 odstotka.

Po podatkih italijanskega statističnega urada je bila 0,8-odstotna rast bruto domačega proizvoda (BDP) na letni ravni najnižja v treh letih.

Italijanska vlada je v proračunu za prihodnje leto predvidela bolj optimistične rezultate, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem ko vlada računa, da bo letošnja gospodarska rast 1,2-odstotna, statistični podatki kažejo na enoodstotno rast.

Če bo morala vlada v Rimu napovedi popraviti navzdol, bo morala hkrati ali oklestiti načrtovano porabo, s čimer bo razočarala volivce, ali pa predvideti še večji proračunski primanjkljaj, kar bi dodatno zaostrilo odnose z Evropsko komisijo, še poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar