FinD - Novice - Volkswagen v tretjem četrtletju v višjo prestavo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.10.2018

Volkswagen v tretjem četrtletju v višjo prestavo

Wolfsburg, 30. oktobra (STA) - Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen je v tretjem letošnjem četrtletju ustvaril občutno več dobička kot v enakem obdobju lani. Zaslužek se je ustavil pri 2,76 milijarde evrov, s čimer je koncern iz Wolfsburga lanski rezultat več kot podvojil, še vedno pa ni dosegel pričakovanj analitikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

V lanskem tretjem četrtletju je pod črto ostalo 1,07 milijarde evrov, je pa takrat Volkswagen zabeležil 2,6 milijarde evrov enkratnega stroška v povezavi z odpoklicem dizelskih avtomobilov v ZDA, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Škandal dieselgate še vedno visi koncernu nad glavo; nedavno je nemško sodišče odločilo, da mora Volkswagnov lastnik Porsche SE plačati odškodnino vlagateljem, ki jih ni pravočasno in primerno obvestil o goljufanju z izpusti. Volkswagen sicer po vsem svetu čaka še vrsta tožb in postopkov regulatorjev, potem ko je s pomočjo goljufive programske opreme dosegel, da so njegova dizelska vozila prestala okoljske teste.

V tretjem letošnjem četrtletju je Volkswagen prihodke povečal za 0,9 odstotka na 55,2 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja pa se je znižal za 18,6 odstotka na 3,51 milijarde evrov.

V skupini so izpostavili dobiček iz poslovanja prvih devetih mesecih, ki je na ravni prejšnjega leta. Podčrtali so močno poslovanje v prvem polletju in v poletnih mesecih, ki je po njihovih pojasnilih nadoknadilo za septembrski padec dobav. Ta je posledica uvajanja novih okoljskih testov WLTP.

Zaradi testov se z ozkimi grli soočajo tudi drugi avtomobilski proizvajalci. Testi naj bi sicer bolje prikazali škodljive izpuste avtomobilov v realnih pogojih na cesti.

Za celo leto Volkswagen sicer še naprej pričakuje nekaj višjo količinsko prodajo vozil kot v letu 2017. Prihodki od prodaje naj bi se zvišali za do pet odstotkov, potem ko so lani znašali 230,7 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar