FinD - Novice - Evropske borze večinoma v zelenem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.10.2018

Evropske borze večinoma v zelenem

London/Frankfurt/Pariz, 29. oktobra (STA) - Osrednje evropske borze se večinoma gibljejo v zelenem območju, potem ko so indeksi minuli teden zaključili s padci. V kontekstu, ki ga zaznamujeta velika negotovost in občutna negativna korekcija tečajev, bodo danes evropski vlagatelji med drugim pozorni na predstavitev predloga britanskega proračuna za 2019, leto uradnega izstopa države iz EU.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 10. ure zvišal za 0,15 odstotka. V Frankfurtu DAX pridobiva 0,38 odstotka, v Londonu se tečaji najpomembnejših 100 delnic v povprečju pridobivajo 0,79 odstotka, podatkov za gibanje tečajev delnic v Parizu pa zaradi "tehničnega incidenta", zaradi katerega je omejeno tudi trgovanje, trenutno ni.

Vlagatelji na evropskih borzah, ki jih že nekaj časa zaznamujejo padci vrednosti delnic, bodo danes pozorni na popoldansko predstavitev predloga britanskega proračuna za 2019. Iz njega bodo razvidna pričakovanja britanske vlade glede gospodarskih gibanj po uradnem brexitu konec marca prihodnje leto in pa javnofinančni manevrski prostor, ki si ga bo vlada v Londonu oblikovala za spopad z izzivi, tudi z morebitnim scenarijem izstopa brez dogovora z EU.

Tečaj evra je pod mejo 1,14 dolarja. Okoli 9.30 ure je bilo treba na frankfurtski borzi za en evro odšteti 1,1389 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta cenila za 0,15 centa.

V Aziji se je dan medtem končal neenotno. Tokijski Nikkei je končal 0,16 odstotka pod gladino. Šanghajski SSE Composite je izgubil 2,18 odstotka, hongkonški Hang Seng pa je po drugi strani pridobil 0,38 odstotka. Za 0,32 odstotka v plusu je singapurski STI. Seulski Kospi je medtem končal 1,53 odstotka v rdečem, v Sydneyju pa je indeks All Ordinaries narasel za 0,94 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar