FinD - Novice - Novembra začetek gradnje novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.10.2018

Novembra začetek gradnje novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec

Slovenj Gradec, 28. oktobra (STA) - Po večletnih prizadevanjih in nato več mesecih zapletov z razpisi se bo v začetku novembra naposled začela gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno ocenjenih na 11,6 milijona evrov. V prvi fazi je predvidena izgradnja lesarskih delavnic in telovadnice, v drugi pa še izgradnja nove šolske stavbe.

V Slovenj Gradcu si zaradi prostorske stiske že vrsto let prizadevajo za izgradnjo novih prostorov srednješolskega centra. Začetek gradnje je bil sprva predviden za lansko jesen, a se je odmaknil. Junija lani objavljen razpis je namreč šolsko ministrstvo zaradi bistvenih odstopanj ponudb od zagotovljenih sredstev zaključilo brez oddaje javnega naročila. Odločilo se je za racionalizacijo rešitev in gradnjo v dveh fazah.

Tako je bil aprila letos objavljen razpis za izbiro izvajalca za gradbeno-obrtniška in instalacijska dela v prvi fazi naložbe in kasneje še dopolnjen, zaradi zahteve po reviziji pa so ga zaključili brez izbora in ga ponovno objavili 22. junija letos. V roku so ponudbe oddali trije ponudniki, izbrani izvajalec za dela v prvi fazi je družba Strabag.

Kot so za STA pojasnili na šolskem ministrstvu, je uvedba v delo predvidena še ta mesec, nato pa zakoličenje objekta in začetek del v začetku novembra.

V prihodnje je predvidena še objava razpis za izbiro izvajalca za gradbena in inštalacijska dela za drugo fazo naložbe, v okviru katere bodo gradili novo šolsko stavbo. Do leta 2022, ko naj bi z gradnjami zaključili, bo šolski center v vseh novih objektih pridobil več kot 8400 kvadratnih metrov bruto novih površin.

Temeljni kamen za to naložbo, ki velja za trenutno eno največjih na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja, so sicer v Slovenj Gradcu položili že maja letos ob navzočnosti takratne šolske ministrice Maje Makovec Brenčič. Naložba, financirana iz državnega proračuna, je ocenjena na 11,6 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar