FinD - Novice - V družbi Arosa Mobilia bodo začeli stavkati
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.10.2018

V družbi Arosa Mobilia bodo začeli stavkati

Limbuš, 29. oktobra (STA) - Okoli 100 zaposlenih v družbi Arosa Mobilia iz Limbuša bo danes ob 7. uri začelo stavko, ki bo trajala do izpolnitve zahtev. Zahtevajo izplačilo plače za september in regresa za letos.

Zaposleni so sprva dobili 250 evrov, v sredo pa še 100 evrov septembrske plače, regresa pa niti centa, je za sobotno izdajo časnika Večer povedala sindikalna zastopnica v podjetju Irina Trebičnik.

"To se dogaja že več mesecev, zato smo se odločili za stavko, ker nimamo več kaj izgubiti. Smo pa vodstvu podjetja kljub temu pripravljeni pomagati, zato bomo na njihovo prošnjo v ponedeljek izvedli nekatera nujna dela, da bo lahko podjetje izdobavilo že plačano in izdelano blago," je dodala Trebičnikova.

Zaposleni družbe, ki se je nekoč imenovala Marles, nato pa Gorenje Notranja oprema, so v pismu, ki so ga v nedeljo posredovali iz Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije (Skei), ki stavko organizira, opozorili, da družbi, odkar je podjetje Gorenje HS ustavilo vsa naročila, preostane samo še likvidacija ali stečaj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar