FinD - Novice - ESS o pričakovanjih socialnih partnerjev v novem mandatu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.10.2018

ESS o pričakovanjih socialnih partnerjev v novem mandatu

Ljubljana, 26. oktobra (STA) - Ekonomsko-socialni svet (ESS) bo na današnji seji med drugim govoril o pričakovanjih socialnih partnerjev v mandatu 2018-2022. Obravnaval bo tudi načrt za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja za leto 2019 in spremembo pravilnika o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu.

Kot je po srečanju s predsednikom DZ Dejanom Židanom minuli teden dejala predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič, pričakuje, da bo tudi v novem mandatnem obdobju ESS tisto mesto, kjer se bo usklajevalo vso zakonodajo in stališča med socialnimi partnerji.

Vlada je minuli petek začela pogajanja s sindikati javnega sektorja, ki sicer že stopnjujejo svoje aktivnosti in za začetek decembra napovedujejo nov stavkovni val, če dogovora o plačah ne bo. Prvi predlog, ki jim ga je na pogajanjih predstavila vladna pogajalska skupina, so sindikati v torek zavrnili, s pogajanji pa naj bi nadaljevali danes.

Glede aktivne politike zaposlovanja je generalna direktorica zavoda za zaposlovanje Mavricija Batič v pogovoru za STA minuli mesec dejala, da so se ukrepi v sklopu aktivne politike izkazali za uspešne, zato si želi njihovega nadaljevanja. "Predvsem za skupine, ki imajo velike ovire za neposredno zaposlitev, so ti ukrepi velikega pomena," je izpostavila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar