FinD - Novice - Twitter v tretjem četrtletju presegel pričakovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Twitter v tretjem četrtletju presegel pričakovanja

Washington, 25. oktobra (STA) - Ameriški Twitter je v tretjem četrtletju presegel pričakovanja in zabeležil 789 milijonov dolarjev (691 milijonov evrov) čistega dobička. V enakem lanskem obdobju je podjetje poročalo o 21 milijonih dolarjev izgube. Prihodki so se okrepili za 29 odstotkov na 758 milijonov dolarjev (664 milijonov evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število rednih mesečnih uporabnikov Twitterja je v primerjavi z drugim letošnjem četrtletju padlo, in sicer s 335 milijonov na 326 milijonov, poroča AFP. V podjetju padec med drugim pripisujejo dejstvu, da si prizadevajo zapirati lažne in sporne uporabniške račune, prav tako so davek terjala nova poostrena pravila EU o zasebnosti.

"Napredujemo v prizadevanjih, da uporabnikom vsak dan nudimo bolj varno in zdravo platformo," je ob objavi rezultatov dejal izvršni direktor Jack Dorsey.

Rezultati v tretjem četrtletju so presegli pričakovanja analitikov, delnica Twitterja pa je v trgovanju pred odprtjem borznega parketa poskočila za skoraj 14 odstotkov.

Pri rekordnem dobičku je sicer podjetje upoštevalo tudi enkratni znesek iz naslova prilagoditve vrednotenja davkov, brez omenjenega zneska pa bi se dobiček ustavil pri 163 milijonih evrov, še poroča agencija.

Twitterju se je sicer iz rdečih številk uspelo izviti šele v zadnjih četrtletjih, potem ko je več let posloval z izgubo, še vedno pa se sooča z izzivom, kako pritegniti širšo množico uporabnikov. Njihovo družbeno omrežje je sicer priljubljeno predvsem pri zvezdnikih, novinarjih in politikih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar