FinD - Novice - Vzdušje v nemških podjetjih se je še poslabšalo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Vzdušje v nemških podjetjih se je še poslabšalo

München, 25. oktobra (STA) - Tako kot septembra se je razpoloženje v nemškem gospodarstvu tudi oktobra poslabšalo. Indeks gospodarskega razpoloženja, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, se je znižal za 0,9 točke na 102,8 točke. Tudi analitiki so pričakovali padec, a precej blažji - na 103,2 točke.

"Negotovost po vsem svetu zavira nemško gospodarstvo," je te podatke komentiral prvi mož inštituta Ifo Clemens Fuest. Gre za drugo nazadovanje indeksa zapored. Septembra se je znižal za 0,2 točke, potem ko se je avgusta občutno okrepil.

Izjema je bilo oktobra gradbeništvo. V tej panogi se je indeks razpoloženja povzpel na novo rekordno vrednost. Po podatkih inštituta Ifo nemška gradbena podjetja ocenjujejo svoj trenutno položaj precej bolje kot prejšnji mesec, so pa rahlo navzdol popravila pričakovanja.

Indeks gospodarskega razpoloženja Ifo se izračunava na podlagi rednih mesečnih anket med približno 9000 podjetij iz predelovalnih dejavnosti, storitvenega sektorja, trgovine in gradbeništva. Velja za najpomembnejši kazalnik razpoloženja v nemškem gospodarstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar