FinD - Novice - V Sloveniji septembra na letni ravni porabili manj električne energije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

V Sloveniji septembra na letni ravni porabili manj električne energije

Ljubljana, 25. oktobra (STA) - V Sloveniji smo septembra porabili 1154 gigavatnih ur (GWh) električne energije, kar je odstotek več kot avgusta in osem odstotkov manj kot septembra lani. Medtem je bila neto proizvodnja elektrike s 1261 GWh za odstotek večja kot avgusta, je danes objavil statistični urad.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je povečala za 20 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško zmanjšala za en odstotek, termoelektrarne pa so zabeležile devetodstotni padec.

Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv septembra za štiri odstotke manjša kot avgusta.

Septembra se je povečala oskrba z ekstra lahkim kurilnim oljem (za 68 odstotkov), črnim premogom in antracitom (za 31 odstotkov), zemeljskim plinom (za 14 odstotkov), koksom (za 11 odstotkov), drugimi naftnimi proizvodi (za pet odstotkov) in dizelskim gorivom (za pet odstotkov).

Medtem pa se je zmanjšala oskrba z motornim bencinom (za 12 odstotkov), petrolejskim gorivom za reaktivne motorje (za 11 odstotkov) in utekočinjenim naftnim plinom (za 10 odstotkov).

Slovenija je septembra uvozila 582 GWh, izvozila pa 657 GWh električne energije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar