FinD - Novice - Bertoncelj potrdil predlog za razrešitev Vraničar Ermanove
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Bertoncelj potrdil predlog za razrešitev Vraničar Ermanove

Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Finančni minister Andrej Bertoncelj je potrdil, da bo vladi v četrtek predlagal razrešitev državne sekretarke Mateje Vraničar Erman, ki je na ministrstvu pristojna za področje davkov. "Za to sem se odločil, ker se najini viziji o nekaterih pomembnih izzivih razhajata," je pojasnil.

Bertoncelj, ki je sredi septembra na položaju ministra nasledil Vraničar Ermanovo, ta pa je od tedaj državna sekretarka, meni, da ima kot minister pravico, da si ekipo ljudi, s katerimi bo delal, sestavi sam.

"Čakajo nas pomembni izzivi in zato je pomembno zaupanje in homogenost ekipe. Sem pa hvaležen za dobro opravljeno delo svoje predhodnice, zahvaljujem se ji tudi za vse opravljeno delo in podporo ob primopredaji in v zadnjem mesecu," je zapisal finančni minister.

Neuradno naj bi imela vlada v četrtek na mizi predlog, da za novo državno sekretarko imenuje Natalijo Kovač Jereb, trenutno državno sekretarko na notranjem ministrstvu, ki je bila pred tem višja finančna inšpektorica na Finančni upravi RS. Kovač Jerebova sodi v kvoto LMŠ, saj je tudi kandidirala na strankini listi v Idriji.

O tem danes piše tudi časnik Finance, ki obenem napoveduje, da naj bi Kovač Jerebovo na položaju državne sekretarke na notranjem ministrstvu zamenjala Melita Šinkovec, trenutna vodja kabineta notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar