FinD - Novice - Vodstvo šempetrske bolnišnice predlaga preklic omejitve operacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Vodstvo šempetrske bolnišnice predlaga preklic omejitve operacij

Šempeter pri Gorici, 24. oktobra (STA) - Vodstvo šempetrske bolnišnice je sklenilo strokovnemu svetu predlagati preklic sklepa o omejitvi števila operacij na abdominalni kirurgiji. Preložene operacije bodo izvedli do sredine decembra, so sporočili iz bolnišnice. Zdravniki bolnišnice so sicer v začetku meseca direktorici izglasovali nezaupnico, vodstvo pa pozivajo, naj najdejo nove kadre.

Potem ko je vodstvo šempetrske bolnišnice objavilo, da zaradi pomanjkanja medicinskih sester prestavlja 30 nenujnih operacij na oddelku za abdominalno kirurgijo, so glas povzdignili tamkajšnji kirurgi. Ukinjanje operativnega programa pri eni od skupno sedmih kirurških strok je po njihovem mnenju neupravičeno in tvegano z vidika varnosti bolnikov.

Zdravniki sicer v današnjem sporočilu za javnost navajajo, da naj bi bilo skupno odpovedanih in za nedoločen čas odloženih kar 90 načrtovanih operacij.

Zbor zdravnikov v bolnišnici je vodstvo zavoda danes pozval, naj v najkrajšem možnem času poišče za vse poklicne profile ustrezne strokovne in organizacijsko sprejemljive rešitve ter na ta način bolnikom zagotovi strokovno in varno obravnavo.

Vodstvo bolnišnice pa je v današnjem sporočilu za javnost poudarilo, da se od začetka meseca intenzivno ukvarjajo z iskanjem ustreznih rešitev; 22 bolnikom so že določili in potrdili nov datum operacije, preostalim bodo skušali nov termin posega urediti najkasneje do 22. decembra. Zagotavljajo, da bo delo na oddelku za abdominalno kirurgijo z začetkom novembra potekalo nemoteno. Članom strokovnega sveta, ki ima danes sejo, pa so predlagali preklic sklepa o omejitvi števila operacij na abdominalni kirurgiji.

Sprva so v bolnišnici napovedovali tudi združitev oddelkov abdominalne kirurgije in ginekologije. A kot so sporočili danes, to ne bo potrebno, saj v ginekološko-porodniški

službi ni bilo potrebe po prenaročanju načrtovanih operacij. Na obeh oddelkih bo po napovedih vodstva bolnišnice s prvim novembrom zagotovljeno ustrezno število kadra zdravstvene nege, s katerim bo zagotovljeno varno delo.

V skupni pisni izjavi za javnost so sicer danes zdravniki iz šempetrske bolnišnice med drugim kritizirali način vodenja in organizacijo dela v bolnišnici, nekorektno komunikacijo vodstva z zdravniki in sprejemanje za bolnike potencialno škodljivih in strokovno vprašljivih ukrepov. "Neustrezen način vodenja se med drugim kaže tudi v tem, da do sedaj še niso bili imenovani vodje pomembnih oddelkov kot so anesteziologija in reanimatologija, oftalmologija ter radiologija. Ob tem naj dodamo, da je predstojnik kirurške službe v zavodu zaposlen za skrajšan delovni čas in da delo predstojnika v večji meri prepušča trem pooblaščencem," so zapisali.

Glede tega je vodstvo bolnišnice v današnji izjavi za javnost navedlo, da bodo v začetku novembra objavili ponovljene razpise za vsa nezasedena vodstvena delovna mesta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar