FinD - Novice - 4K Invest bo lastni kapital v Adrii Airways občutno povečal
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

4K Invest bo lastni kapital v Adrii Airways občutno povečal

Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Nemški finančni sklad 4K Invest, ki ima od začetka leta 2016 v lasti Adrio Airways, bo letalsko družbo do konca leta dokapitaliziral. "Svoj lastni kapital bomo povečali za vsaj 10 milijonov evrov," je v današnjih Odmevih TV Slovenija pojasnil direktor Adrie Airways Holger Kowarsch. Dodal je, da bodo družbo sanirali.

Kowarsch je v Odmevih tudi zatrdil, da Adrie zanesljivo ne bodo poslali v bankrot, kar si po njegovih besedah številni očitno želijo, ampak da bodo družbo sanirali in jo postavili na "trdne temelje".

Med drugim v 4K Investu načrtujejo dokapitalizacijo do konca leta, saj po besedah Kowarscha v skladu verjamejo v prihodnost Adrie. Za to so se odločili ne le zaradi zahtev, ampak predvsem, da bi zadovoljili številne partnerje, je dodal.

"Verjamemo, da ima Adria lepo prihodnost. Slovenija nujno potrebuje svojo letalsko družbo, saj je za slovensko državo, turizem in gospodarstvo izjemno pomembno, da na ljubljanskem letališču deluje domača letalska družba," je med drugim pojasnil.

Kowarsch je sicer ponovno pojasnil, da letošnja izguba Adrie Airways ne bo zanemarljiva. Natančnih podatkov pa za zdaj še nimajo, poslovno poročilo bodo namreč objavili na koncu leta, je še dejal v Odmevih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar