FinD - Novice - Vlada o razrešitvi državne sekretarke Vraničar Ermanove
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Vlada o razrešitvi državne sekretarke Vraničar Ermanove

Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Vlada bo na današnji seji odločala o razrešitvi Mateje Vraničar Erman s položaja državne sekretarke na ministrstvu za finance. Obravnavala bo tudi predlog spremembe uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, s katero naj bi začasno rešili stanje presežne odpadne embalaže.

Razrešitev Vraničar Ermanove, ki je na ministrstvu za finance pristojna za davke, v vladi Mira Cerarja pa je bila ministrica za finance, predlaga finančni minister Andrej Bertoncelj. Kot je pojasnil, se je tako odločil, ker se njuni viziji o nekaterih pomembnih izzivih razhajata.

"Čakajo nas pomembni izzivi in zato je pomembno zaupanje in homogenost ekipe. Sem pa hvaležen za dobro opravljeno delo svoje predhodnice, zahvaljujem se ji tudi za vse opravljeno delo in podporo ob primopredaji in v zadnjem mesecu," je zapisal finančni minister.

Po neuradnih informacijah naj bi imela vlada na mizi predlog, da za novo državno sekretarko imenuje Natalijo Kovač Jereb, trenutno državno sekretarko na notranjem ministrstvu, ki je bila pred tem višja finančna inšpektorica na Finančni upravi RS. Kovač Jerebova sodi v kvoto LMŠ.

Na predlog ministrstva za okolje in prostor bo vlada odločala o predlogu spremembe uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. Z njim se izvajalcu javne službe zbiranja omogoča, da odpadno embalažo, ki je niso prevzele družbe za ravnanje z odpadno embalažo, sam odda v nadaljnjo obdelavo izvajalcem obdelave, in določa pogoje, pod katerimi jo lahko odda.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar