FinD - Novice - Na Ravnah na Koroškem protest za boljše plačilo delavcem in dialog z delodajalci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.10.2018

Na Ravnah na Koroškem protest za boljše plačilo delavcem in dialog z delodajalci

Ravne na Koroškem, 25. oktobra (STA) - Koroška regijska organizacija Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije (Skei) danes ob 14. uri v središču Raven na Koroškem organizira protestni shod, s katerim želi opozoriti na nezadovoljstvo med delavci in prizadevanja sindikata za socialni dialog in boljše plače delavcev. Organizatorji pričakujejo množično udeležbo.

Na shodu želijo opozoriti na, kot so navedli v vabilu, "ignoranco večine delodajalcev na Koroškem" glede zahtev delavcev oz. Skei, ki se nanašajo na več podjetij.

Zahtevajo vzpostavitev socialnega dialoga med predstavniki delodajalcev in delojemalcev, dvig osnovnih plač, pravičen in razumljiv plačilni sistem, višja nadomestila za pogoje dela in ustvarjanje perspektivnih delovnih mest za mlade. Večinoma so te zahteve enake zahtevam, ki jih naslavljajo tudi na vodstvo skupine Slovenska industrija jekla.

Skei si na Koroškem za povišanje plač in boljše pogoje dela prizadeva v več družbah, pri čemer so v nekaterih, kot so povedali na nedavni novinarski konferenci, uspeli doseči dogovore, še vedno pa med drugim niso dosegli želenega napredka pri pogajanjih z vodstvom skupine Sij.

Na protestni shod so povabili člane in simpatizerje sindikata, ostale zaposlene, upokojence in vse, "ki jim nekaj pomeni socialna država". Pričakujejo tudi podpornike iz drugih regij, zbrane pa bo po napovedih med drugim nagovorila predsednica Skei in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar