FinD - Novice - Deutsche Bank kljub velikemu padcu dobička ohranja optimizem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.10.2018

Deutsche Bank kljub velikemu padcu dobička ohranja optimizem

Frankfurt, 24. oktobra (STA) - Nemški bančni velikan Deutsche Bank je v tretjem letošnjem četrtletju ustvaril 229 milijonov evrov čistega dobička, kar je 65 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani in nekaj manj od pričakovanj analitikov. Vodstvo banke je kljub slabšemu rezultatu optimistično in poudarja, da rezultat predstavlja pomemben mejnik na poti k dobičkonosnosti.

V banki so sicer izpostavili dobiček iz poslovanja, ki je dosegel 506 milijonov evrov, kar pa je še vedno 46 odstotkov manj kot v tretjem lanskem četrtletju. Prihodki so se skrčili za devet odstotkov na 6,2 milijarde evrov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Ta rezultat predstavlja še en mejnik na poti do banke, ki bo poslovala vzdržno in dobičkonosno," je ob objavi rezultatov dejal generalni direktor banke Christian Sewing.

Danes sicer mineva natanko mesec dni, odkar banka ni več del vodilnega evropskega blue chip indeksa EuroStoxx 50. Delnice banke so namreč od začetka letošnjega leta do začetka septembra, ko je vodstvo banke sporočilo novico, padle za več kot 37 odstotkov.

Deutsche Bank nosi precejšnje breme slabih naložb iz minule svetovne finančne krize in slabih praks iz predkriznega obdobja. Leto 2017 je sklenila s 735 milijoni evrov izgube, leto pred tem je bila izguba pri 1,4 milijarde evrov, v 2015 pa pri sedmih milijardah. Zaradi slabih rezultatov je Britanca Johna Cryana v začetku aprila na čelu banke zamenjal Sewing.

Ta je napovedal obsežno prestrukturiranje, v sklopu katerega je banka med drugim zmanjšala dejavnost investicijskega bančništva ter se bolj osredotočila na poslovanje v Nemčiji in drugod po Evropi.

Maja so v banki napovedali, da nameravajo v okviru zmanjšanja dejavnosti investicijskega bančništva ukiniti več kot 7000 delovnih mest. Letos naj bi v prvi fazi stroški prestrukturiranja po napovedih banke sicer dosegli okoli 800 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar