FinD - Novice - Sindikat zdravstva in socialnega varstva bo danes odločal o stavki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.10.2018

Sindikat zdravstva in socialnega varstva bo danes odločal o stavki

Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Republiški odbor Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije bo danes odločal, ali se bodo pridružili stavkovnemu valu v začetku decembra in tudi sami za takrat napovedali stavko. Oba policijska sindikata, ki že vodita stavko policistov, pa se bosta sestala z vladnimi pogajalci.

Vladna pogajalska skupina se je v torek drugič sešla s sindikati javnega sektorja, a predlog za rešitev stavkovnih zahtev, ki ga je vlada predstavila, zanje ni bil sprejemljiv.

Če želi vladna stran zaključiti pogajanja, mora podati primeren predlog, pravi predsednik sindikata zdravstva in socialnega varstva Zvonko Vukadinovič in dodaja, da so sami podali realne zahteve. Izrazil je tudi pričakovanje, da se bodo z njimi začela resorna pogajanja in bodo začeli urejati specifike, ki jih imajo.

V sindikatu - ta je sredi februarja skupaj s sindikatom delavcev v zdravstveni negi že pripravil dveurno opozorilno stavko v zdravstvu in socialnem varstvu - namreč ob dvigu plač zahtevajo tudi uveljavitev kadrovskih standardov in normativov ter višje plačilo dela na dan praznika, v nedeljo in ponoči, pa tudi ustrezno ureditev drugih dodatkov za manj ugodne delovne pogoje.

Danes bodo tako odločali o vnovični stavki v začetku decembra, ko so stavko že napovedali šolski sindikat Sviz in 16 sindikatov, katerih stavkovnih odbori sodelujejo v skupni koordinaciji pod vodstvom Jakoba Počivavška.

Že v začetku meseca pa so spomladi prekinjene stavkovne aktivnosti znova začeli izvajati policisti. Policijskih sindikatov na torkovem sestanku ni bilo, saj želijo ločena pogajanja.

Po besedah glavnega vladnega pogajalca Petra Pogačarja nobene stavkovne skupine ne morejo prisiliti v skupna pogajanja. Vsaka stavka je sklicana samostojno, po zakonu o stavki pa se mora delodajalec pogajati o stavkovnih zahtevah. Tako se bodo vladni pogajalci s policijskima sindikatoma srečali danes dopoldne.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar