FinD - Novice - Philips s preslabimi rezultati za vlagatelje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.10.2018

Philips s preslabimi rezultati za vlagatelje

Amsterdam, 22. oktobra (STA) - Nizozemski proizvajalec elektronike in medicinskih naprav Philips se sooča s precej nižjo rastjo prihodkov, kot so pričakovali analitiki. V tretjem četrtletju so porasli za štiri odstotke na 4,3 milijarde evrov, so danes v Amsterdamu sporočili iz družbe. Vlagatelji so te številke že kaznovali.

Tudi na primerjalni osnovi - torej brez upoštevanja vpliva menjalnih tečajev ter prodaj in nakupov - je bila rast prihodkov nižja od pričakovanj analitikov, namreč štiriodstotna.

Bolje kot v enakem obdobju lani so se prodajale predvsem naprave za diagnosticiranje in obravnavo pacientov, ki sicer predstavljajo največjo poslovno področje Philipsa. Medicinskih naprav je družba v tretjem četrtletju prodala za 1,75 milijarde evrov, kar je šest odstotkov več kot pred letom dni, pri čemer se je rast premaknila v države v razvoju in Severno Ameriko.

Dobiček iz poslovanja se je povečal za sedem odstotkov na 568 milijonov evrov, medtem ko so ga analitiki pričakovali 590 milijonov evrov.

Pod črto je Philips v tretjem četrtletju ustvaril 292 milijonov evrov čistega dobička, kar je skoraj 31 odstotkov manj kot pred letom dni. Padec je predvsem posledica prodaje večinskega deleža proizvajalca svetil. Danes ima Philips v svoji nekdanji hčerinski družbi Signify približno 18-odstotni lastniški delež.

Po objavi četrtletnih rezultatov so se Philipsove delnice na borzi pocenile za deset odstotkov, kar je največji padec tečaja v zadnjih sedmih letih in pol.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar