FinD - Novice - Air France po mesecih stavk s sindikati dosegel dogovor glede plač
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.10.2018

Air France po mesecih stavk s sindikati dosegel dogovor glede plač

Pariz, 19. oktobra (STA) - Vodstvo francoskega letalskega prevoznika Air France je s sindikati doseglo dogovor glede zvišanja plač, s čimer so končali več mesečno obdobje stavk. Te so letalskega prevoznika po poročanju francoske tiskovne agencije AFP stale več sto milijonov evrov.

Vodstvo letalskega prevoznika je petim sindikatom, ki predstavljajo 76,4 odstotka zaposlenih, ponudilo postopno štiriodstotno zvišanje plač v letošnjem in prihodnjem letu. Strani sta s skupno izjavo sporočili, da so sindikati ponudbo sprejeli.

"Dogovor je veljaven in bo tudi implementiran," so napovedali v prevozniku. Kot poroča AFP, gre za češnjo na torti novega izvršnega direktorja letalske skupine Air France-KLM Bena Smitha, ki je položaj prevzel po nekaj turbulentnih mesecih. Air France je namreč zamajalo 15 stavk, ki so prizadele veliko število potnikov, podjetje pa stale več sto milijonov evrov.

Kanadčan Smith je sicer prvi nefrancoski vodja Air France-KLM, na položaju pa je nasledil Jean-Marca Janaillaca, ki je maja odstopil prav zaradi nezmožnosti pomiritve razmer s sindikati. Ti so zahtevali petodstotno zvišanje plač.

Glede na nedavno sklenjeni dogovor bodo zaposleni z retroaktivnim učinkom letos deležni dvoodstotne rasti plač, za dodatna dva odstotka pa jih bodo v podjetju zvišali januarja prihodnje leto. Smith je v izjavi po sklenitvi dogovora izrazil upanje, da bo ta zagotovil nadaljnji uspešen razvoj letalske skupine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar