FinD - Novice - Tri leta po požaru v Mercatorjevi hladilnici obtožba za izvajalca vročih del
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.10.2018

Tri leta po požaru v Mercatorjevi hladilnici obtožba za izvajalca vročih del

Ljubljana, 22. oktobra (STA) - Dobra tri leta po uničujočem požaru v Mercatorjevi hladilnici v Zalogu je sodna preiskava končana, tožilstvo pa je kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu obtožilo podjetje izvajalca vročih del Ceko IN in njegovega direktorja Cirila Cerarja. Obtožnica še ni pravnomočna.

Kriminalisti so sicer zaradi povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja varnosti pri delu ovadili tri fizične in eno pravno osebo. Med izvajanjem vročih del je namreč 12. maja 2015 izbruhnil največji industrijski požar v Sloveniji, ko se je pri varjenju okvira vrat začela sproščati izjemno visoka temperatura, izbruhnil je požar.

Ceko IN in njegov direktor bi morala po prepričanju tožilstva na kraju izvajanja vročih del zagotoviti požarno stražo, če tega kot dober gospodar ni storil Mercator; čigar naloga bi to bila po zakonu o varstvu pred požarom le v primeru, da bi takšna dela opravljali njegovi zaposleni.

Cerar je po poročanju časnikov dejal, da nesrečo obžaluje, a se za požar ne čuti odgovornega. Po njegovem mnenju namreč požarno varnost vedno angažira naročnik del oz. lastnik objekta, saj le on pozna njegove značilnosti.

Iz Mercatorja so sporočili, da sta v celoti pogorela dva objekta, škodo so ocenili na 9,19 milijona evrov, zavarovalnica jim je povrnila slabih šest milijonov evrov. Družina v požaru umrlega varilca pa je napovedala vložitev premoženjskopravnega zahtevka, poročata Delo in Slovenske novice.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar