FinD - Novice - Prihodnje leto gradnja prizidka k OŠ Hudinja v Celju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.10.2018

Prihodnje leto gradnja prizidka k OŠ Hudinja v Celju

Celje, 21. oktobra (STA) - S spremembami zazidalnih načrtov so na celjski občini omogočili širitev šolskega in predšolskega prostora v Celju. Tako se bo prihodnje leto začela gradnja prizidka z 12 novimi učilnicami k Osnovni šoli (OŠ) Hudinja, je na nedavnem srečanju z novinarji napovedal celjski župan Bojan Šrot. Naložba je vredna 1,5 milijona evrov.

Število učencev na OŠ Hudinja narašča že od leta 2004, zato nujno potrebujejo nove učilnice. Hudinjska šola je bila zgrajena za 400 učencev, zdaj jih imajo sto več. V prizidku so predvideni pritličje in dve nadstropji, v vsaki etaži bodo po štiri nove učilnice. Gradnja prizidka bo končana leta 2020.

Po napovedih Šrota bodo v Celju zagotovo dobili tudi viseči most. Idejni projekt za izgradnjo visečega mostu med grajskim hribom pod Starim gradom in Miklavškim hribom je že nared. Celjski viseči most bi bil s svojimi 505 metri med najdaljšimi mostovi tibetanskega stila na svetu.

Z mostom bi tudi uresničili zgodovinsko legendo, ki govori o tem, da je Stari Grad na levem bregu Savinje in nasproti stoječi Miklavški hrib že v času Celjskih knezov povezoval usnjeni most. Kot je povedal Šrot, so vsa potrebna soglasja že dobili.

Viseči most bo stal približno 3,5 milijona evrov. Poleg mostu bi uredili doživljajsko pot, ki bi turiste vodila mimo zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v starem mestnem jedru mesta preko Splavarskega mostu do mestnega parka in od tam dalje do Heraklejevega svetišča in preko visečega mostu na Stari Grad Celje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar