FinD - Novice - Na kariernem sejmu do informacij in razgovorov s potencialnimi delodajalci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.10.2018

Na kariernem sejmu do informacij in razgovorov s potencialnimi delodajalci

Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Na kariernem sejmu, ki ga organizira zaposlitveni portal MojeDelo.com, se je danes v Ljubljani predstavilo več kot 80 domačih in nekaj tujih razstavljavcev. Več tisoč obiskovalcev je dobilo priložnost, da opravijo razgovore s potencialnimi delodajalci ter naredijo korak naprej v svoji karieri, so sporočili organizatorji sejma.

Karierni sejem je odprla okrogla miza, na kateri so lahko obiskovalci izvedeli, kakšno strategijo zaposlovanja uberejo slovenska podjetja, ko na tehtnico postavijo dolgoletne izkušnje ali mladost kandidata za delo.

Nataša Bazjak Cristini iz Atlantic Grupe je pojasnila, da v njihovem podjetju zagovarjajo raznolikost ekip. "Vedno preverimo, kaj nam v podjetju manjka, in se na podlagi tega odločimo, če si želimo mlajšega ali starejšega zaposlenega. Že prej definiramo nivo izkušenj in znanja. Osnova je vedno, kaj trenutno imamo in kaj iščemo," je dodala.

Pri tem je poudarila še, da imajo tako izkušnje kot mladost svoje prednosti. "Izkušeni zaposleni imajo širšo sliko in modrost, se ne zaletavajo. Na drugi strani pa imajo mlajši energijo in zagnanost, ne bojijo se napak," je dodala izkušena sogovornica. Pri mladih so pozorni predvsem na to, ali se njihove vrednote ujemajo z vrednotami podjetja.

Nenad Djordjević iz podjetja Iskra Mehanizmi je izpostavil drug vidik, namreč, da je znanja v podjetju dovolj in vsakdo se ga lahko priuči, vprašanje pa je, ali podjetje izbere ustreznega mentorja. "Ko nekdo pride v podjetje, je zato najbolj pomembno, kdo je mentor. Opažamo, da so se mladi pripravljeni učiti, pa tudi povedati svoje mnenje," je dejal Djordjević.

Kadre v podjetju Iskra Mehanizmi skušajo zadržati tako, da delajo na dobrih in prijateljskih odnosih, na njih pa ne ustvarajo prevelikih pritiskov. "Motiviramo jih tudi skozi delavnice, izobraževanja, rekreacijo, dajemo jim možnost udejstvovanja v projektih, v katerih se lahko dokažajo," je še povedal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar