FinD - Novice - Poročilo o uspešnosti projektov za prehod na čisto energijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.10.2018

Poročilo o uspešnosti projektov za prehod na čisto energijo

Koebenhavn, 18. oktobra (STA) - Energetska zagonska podjetja, ki so od leta 2011 omogočila 56.000 ljudem iz držav v razvoju dostop do energije, bodo v naslednjih 25 letih prispevali k energetskim prihrankom v višini 809,5 milijona evrov. Izpuste ogljikovega dioksida bodo zmanjšala za 5,5 milijona ton, kar je primerljivo z umikom 47.000 vozil z evropskih cest.

Tako kaže poročilo podjetja za inovacije na področju trajnostne energije InnoEnergy, ki deluje ob podpori Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT). Poročilo kaže, da so ta energetska zagonska podjetja od leta 2011 ustvarila 1741 delovnih mest, v 25 letih pa bodo generirala 1147 gigavatne ure (GWh) električne energije iz obnovljivih virov.

"Naših 200 startupov vnaša inovativne tehnologije, ki odgovarjajo na energetske izzive spreminjajoče se družbe. Naj gre za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov ali pa za ustvarjanje novih delovnih mest, ta podjetja opazno vplivajo na trajnostno miselnost, razvoj in rabo energije v Evropi," je na konferenci The Bussines Booster (TBB) v sredo v Koebenhavnu povedala direktorica inovacij pri InnoEnergy Elena Bou.

Zagonska podjetja razvijajo in ponujajo različne rešitve. Kot primer so navedli podjetje CorPower Ocean, ki je razvilo in testiralo tehnologijo za proizvodnjo električne energije iz morskih valov s pomočjo boj, ter podjetje Pro-Drone, ki je razvilo rešitev za zmanjševanje stroškov vzdrževanja vetrnih turbin na kopnem, ki se izvajajo s pomočjo avtomatiziranih dronov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar