FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.10.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 17. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo po sklepu vlade z današnje dopisne seje znotraj svojega finančnega načrta prerazporedilo okoli 1,87 milijona evrov, in sicer jih bo namenilo za sofinanciranje investicijskih projektov občin. Pregled realizacije v letošnjem letu je namreč pokazal, da ne bodo porabili vseh sredstev slovenske udeležbe, so po seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Petrol je v začetku oktobra pripojil družbo Petrol Geoterm, ki se ukvarja s termalno geoenergijo, je razvidno iz pogodbe o pripojitvi, ki jo je Petrol danes objavil na spletnih straneh Ajpesa. Petrol je družbo, ko se je imenovala še Nafta Geoterm, sicer kupil leta 2013. Kot je poleti poročal časnik Večer, pa bo sedaj Petrol z Geoterma na novoustanovljeno družbo Petrol Geo prenesel njeno dejavnost pridobivanja surove nafte in zemeljskega plina, stari družbi pa bosta ostali prodaja na drobno in dejavnost daljinskega ogrevanja.

Ljubljanska borza je za potrebe delovanja trga SI Enter, namenjenega izdajam vrednostnih papirjev malih in srednje velikih podjetji, družbi Valior podelila vlogo statusa svetovalca podjetjem. Vloga svetovalcev je priprava dokumentov o uvrstitvi vrednostnih papirjev izdajatelja in njegovo spremljanje po sprejemu njegovih vrednostnih papirjev v obdobju najmanj dveh let od dneva uvrstitve, je prek svojih spletnih strani danes objavila borza.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar