FinD - Novice - Na Strateški konferenci o trgovini v ospredju trajnostni krožni poslovni modeli
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.10.2018

Na Strateški konferenci o trgovini v ospredju trajnostni krožni poslovni modeli

Brdo pri Kranju, 17. oktobra (STA) - Na Brdu pri Kranju bo danes potekala Strateška konferenca o trgovini, katere naslov je letos Trajnostni krožni poslovni modeli v trgovini: Priložnost za spodbujanje rasti, inovacij in konkurenčnosti. Cilj je predstaviti trende in dobre poslovne prakse ter tako prispevati k nadaljnjemu uspešnemu razvoju te panoge v Sloveniji.

Dogodek, ki ga dvanajsto leto zapored organizira Trgovinska zbornica Slovenije v sodelovanju z ljubljansko ekonomsko fakulteto, bo tako letos osredotočen na krožno gospodarstvo, ki po navedbah organizatorjev prinaša nove izzive in priložnosti.

V luči rastočega svetovnega prebivalstva in omejenih virov so zahteve po spremembah ustaljenih poslovnih praks v smeri trajnostnega razvoja nujne, so poudarili. "Krožni pristopi, ki bodo zmanjševali rabo virov ter bodo usmerjeni v drugačno in bolj racionalno rabo dobrin ter njihovo ponovno uporabo preko recikliranja, so v praksi vse bolj pogosti. Zato so v prihodnje pred nami številni izzivi, ki prinašajo med drugim tudi nove priložnosti za rast in razvoj, če jih pravočasno zaznamo in izkoristimo," so dodali.

Krožno gospodarstvo je tako po besedah organizatorjev konference pomemben vir rasti, podjetjem pa predstavlja tudi pomembno področje za inovacije, ki krepijo njihovo konkurenčnost, s tem pa tudi uspešnost na trgu. Na vsa ta vprašanja in izzive bodo poskušali odgovoriti s tujimi in domačimi strokovnjaki ter drugimi udeleženci konference, pridružil pa se jim bo tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Dogodek bo razdeljen v tri sekcije. V sklopu prve bodo predstavili globalne trende, druga bo osredotočena na trgovino, distribucijo in trajnostni razvoj, tema tretje pa bodo trajnostne prakse v živilskem sektorju. Sledila bo okrogla miza o strateških izzivih trajnostnih poslovnih praks v trgovini.

Med udeleženci konference bodo generalni direktor družbe Toyota Adria Gregor Mauko, predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, Maria Rincon Lievana iz Evropske komisije, generalni direktor zadružne ustanove koroških Slovencev Zadruga market Bernhard Reiter in Tobias Stern z graške univerze Karl Franzens.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar