FinD - Novice - Trumpova vlada si bo prizadevala za nove trgovinske sporazume z EU, Japonsko in Veliko Britanijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.10.2018

Trumpova vlada si bo prizadevala za nove trgovinske sporazume z EU, Japonsko in Veliko Britanijo

Washington, 17. oktobra (STA) - Trgovinski predstavnik ZDA Robert Lighthizer je v torek v kongresu napovedal, da si bo vlada predsednika ZDA Donalda Trumpa prizadevala skleniti nove trgovinske sporazume z EU, Japonsko in Veliko Britanijo. Trump pravi, da ves svet izkorišča ZDA in potrebuje nove sporazume o trgovini.

"Zavezani smo skleniti ta pogajanja s pravočasnimi in bistvenimi rezultati, ki bodo pomagali ameriškim delavcem, kmetom in podjetjem," je dejal Robert Lighthizer. Trum se k novim sporazumom spravlja tako, da najprej grozi s carinami, ki jih potem v določenih primerih tudi uvede, nasprotni strani pa ne preostane drugega, kot da se pogaja.

Doslej mu je uspelo izsiliti nov sporazum o prosti trgovini z Mehiko in Kanado, popustila je tudi Južna Koreja, EU še ni, Velika Britanija izstopa iz EU in bo potrebovala nov sporazum z ZDA, Japonska pa bo popustila zaradi uvedbe carin na izvoz jekla in aluminija. Kitajska še ni popustila in je deležna visokih carin, vendar pa so jih tudi ZDA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar