FinD - Novice - Na frankfurtski borzi težave s trgovanjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.10.2018

Na frankfurtski borzi težave s trgovanjem

Frankfurt/London/Pariz, 15. oktobra (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel z manjšimi padci osrednjih indeksov. Težave pa imajo na frankfurtski borzi, kjer so zaradi tehničnih težav začasno ustavili trgovanje.

Okoli 9.30 je bil indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 0,25 odstotka pod gladino. V Parizu je bil CAC 40 0,40 odstotka nižje kot ob zaprtju borznega parketa v petek, v Londonu pa se je FTSE 100 zniževal za 0,12 odstotka.

Konec tedna so bila v ospredju med drugim pogajanja o brexitu, ki so med Veliko Britanijo in EU potekala v Bruslju. Tri dni pred vrhom EU, katerega osrednja tema bo tudi izstop Velike Britanije iz EU, je v Bruslju konec tedna potekala vrsta na hitro sklicanih srečanj. A kot je nocoj sporočil glavni pogajalec EU za brexit Michel Barnier, preboja ni bilo.

Na frankfurtski borzi je medtem zjutraj prišlo do težav, zaradi katerih so začasno ustavili trgovanje. Gre za tehnične težave s trgovalno platformo Xetra, je sporočil upravljalec Deutsche Börse, ki ni razkril podrobnosti. Kdaj bo znova steklo trgovanje, ni jasno.

Tečaj evra se je malenkost znižal. Izgubil je 0,7 odstotka in se gibal pri 1,1567 dolarja. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1574 dolarja.

V Aziji so prav tako vladali padci. Nikkei 225 je v Tokiu izgubil 1,87 odstotka, All Ordinaries v Sydneyju 0,97 odstotka in Kospi v Seulu 0,77 odstotka vrednosti. Na šanghajski borzi je indeks SE Composite izgubil 1,49 odstotka, v Hongkongu pa je Hang Seng zaključil 1,38 odstotka nižje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar