FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.10.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 12. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Alea inženiring je v časniku Delo objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic družbe Terme Dobrna. Prevzemno ponudbo bo objavila najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh po objavi prevzemne namere. Aktivnosti v zvezi s prevzemno ponudbo vodi borznoposredniška hiša Ilirika. Alea Inženiring iz Celja je imela konec septembra v Termah Dobrna že 76,7-odstotni lastniški delež. Iz Term Dobrna so nato prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili, da so prejeli sporočilo o prevzemni nameri.

Družba Adria Mobil je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je 24. oktober datum vmesnega izplačila glavnice amortizacijske obveznice z oznako ADM2. Do izplačila glavnice in pripadajočih obresti so upravičeni imetniki ADM2, ki bodo na dan 19. oktober vpisani v register KDD. KDD je ob tem pozval Ljubljansko borzo in Adrio Mobil k začasni ustavitvi trgovanja z obveznico ADM2 za obdobje od 18. do 24. oktober, kar je družba Adria Mobil tudi storila.

VZMD je prejel ponudbo družbe Copartner, ki je največji delničar družbe M1, za odkup delnic te družbe v višini 0,90 evra za delnico. Družba je zapisala, da je te delnice na Ljubljanski borzi odkupovala med 0,50 in 0,60 evra za delnico, za večjo količino pa je pripravljena dodati 50-odstotno premijo. V VZMD so prepričani, da bi z novimi delničarji lahko dosegli še višjo prodajno ceno, so danes sporočili.

Krka je med 5. in 11. oktobrom na Ljubljanski borzi odkupila 6478 lastnih delnic v skupni vrednosti 359.262 evrov. Skupno število lastnih delnic se je povečalo na 832.284, kar predstavlja 2,538 odstotka vseh izdanih delnic, je Krka objavila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar