FinD - Novice - Največja južnokorejska borza kriptovalut v roke plastičnega kirurga
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.10.2018

Največja južnokorejska borza kriptovalut v roke plastičnega kirurga

Seul, 14. oktobra (STA) - Konzorcij pod vodstvom priznanega seulskega plastičnega kirurga Kim Byung-guna BK Global Consortium je prevzel večinski delež v največji južnokorejski borzi kriptovalut Bithumb, ki ima več kot milijon uporabnikov. Za 50 odstotkov plus eno delnico je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odštel 400 milijard vonov (306 milijonov evrov).

Konzorcij je delež kupil od BTC Holdings, analitiki pa potezi pripisujejo velik pomen. Južna Koreja namreč velja za enega najpomembnejših kriptovalutnih trgov na svetu, ki je pred časom prispeval 20 odstotkov k deležu skupnih globalnih transakcij z bitcoini, Bithumb pa za ključni del tega trga.

Bithumb je po junijskem hekerskem napadu, ko je ostal brez kriptovalut v skupni vrednosti več kot 30 milijonov dolarjev, sicer izgubil nekaj ugleda, a analitiki menijo, da njegov primat na južnokorejskem trgu kriptovalut ni ogrožen.

Kim, ustanovitelj kirurgije BK Plastic Surgery Hospital, velja za enega najboljših plastičnih kirurgov v Južni Koreji. Kliniko ima tudi v Singapurju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar