FinD - Novice - Nekdanji delavski direktor SŽ Albert Pavlič dal odpoved
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.10.2018

Nekdanji delavski direktor SŽ Albert Pavlič dal odpoved

Ljubljana, 14. oktobra (STA) - Nekdanji delavski direktor Slovenskih železnic (SŽ) Albert Pavlič je podpisal sporazumno odpoved delovnega razmerja. V petek je bil namreč Pavlič prisiljen odstopiti z vseh funkcij v Sindikatu železničarjev Slovenije, s čimer ni več izpolnjeval pogojev za profesionalnega zaupnika.

V sredo je po poročanju POP TV Pavličev nasprotnik na SŽ Silvo Berdajs v enem izmed lokalov sestankoval s sindikalisti. Po sestanku so v javnost poslali sporočilo, da Pavlič sindikat vodi avtokratsko, da grozi in šikanira ter ga ne podpirajo več. Pod sporočilo se je podpisal tudi Anton Škrajnar, ki mu je pred časom Berdajs grozil.

POP TV odziva Pavliča ni uspel dobiti. Generalni direktor SŽ Dušan Mes pa zadeve ni komentiral, saj gre po njegovem mnenju za interno sindikalno zadevo.

Pred tem sta Pavlič in Berdajs po poročanju televizije vrsto let skupaj obvladovala železničarske sindikate. Pred sedmimi meseci se je med njima vnel spor. Po objavi odkritih groženj Škrajnarju je Berdajs v disciplinskem postopku dobil opomin in je moral odstopiti iz nadzornega sveta SŽ.

Pavliča, sicer dolgoletnega delavskega direktorja SŽ, je svet delavcev v začetku letošnjega marca razrešil s tega položaja. Povod za njegovo razrešitev naj bi bil spor z Berdajsom, in sicer, kot je pred časom poročal portal Siol, zaradi preiskave o sumu korupcije na SŽ.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar