FinD - Novice - Pahor vnovič zbira predloge za novega guvernerja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.10.2018

Pahor vnovič zbira predloge za novega guvernerja

Ljubljana, 12. oktobra (STA) - Predsednik republike Borut Pahor je podpisal ponovni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za guvernerja Banke Slovenije, ki je danes objavljen v uradnem listu. Predloge možnih kandidatov, ki morajo biti obrazloženi in imeti soglasje možnega kandidata, bo zbiral do 2. novembra.

DZ je njegov prvi predlog, da bi za guvernerja namesto Boštjana Jazbeca imenoval viceguvernerja Primoža Dolenca, zavrnil v torek. Dolenc je na tajnem glasovanju dobil 30 glasov poslancev, potreboval pa bi jih najmanj 46.

Za ponovni razpis se je Pahor odločil po lastni presoji, saj mu zakon v takih okoliščinah te odločitve ne nalaga. Na prvi razpis se je sicer prijavilo pet kandidatov, a nihče od njih, niti od drugih možnih kandidatov, v DZ uradno ni užival zadostne podpore.

Predsednik republike se bo sestal z vodji poslanskih skupin konec oktobra. Posvetovanja bodo sicer namenjena izbiri kandidata za ustavnega sodnika, a jih bo Pahor izkoristil tudi za pogovore o guvernerju Banke Slovenije in varuhu človekovih pravic, je napovedal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar